Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i bardzo esencjonalna zupa krem z suszonych grzybów to świetna propozycja nie tylko na uroczysty obiad, ale także rozgrzewający, jesienny lub zimowy posiłek. Dzięki temu, że grzyby są zmielone można pominąć czas potrzebny na ich moczenie. Jeśli podobnie jak ja macie zamrożoną porcję wcześniej ugotowanego, domowego rosołu przygotowanie tej zupy zajmie nie więcej niż 30 minut. Dla podkręcenia smaku dodałam jeszcze trochę podsmażonych pieczarek ;) Smak tej zupy jest naprawdę niepowtarzalny.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22579
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14901
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4684
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44571
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 654
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22579
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14901
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4684
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44571
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 630
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 654
Składniki
Na patelni, na oleju podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Przełożyć do garnka. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na złoty kolor pokrojone na plasterki pieczarki. Przełożyć do garnka. Do pieczarek i cebuli dodać pokrojony czosnek oraz rozdrobnione (w mikserze lub młynku) na proszek grzyby. Zalać bulionem i gotować 10 minut. Dodać suchy ryż i gotować kolejne 20 minut, do czasu, aż ryż będzie miękki. Zupę zmiksować na gładki krem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę i chwilę pogrzać. Podawać gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym.