Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonego groszku jest źródłem wielu witamin. Z dodatkiem kleksu z bitej śmietany powinna zasmakować nawet niedowiarkom. :)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 164
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 607
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 111
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 134
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 164
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 607
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 111
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 134
Składniki
1. Ugotować jajka na twardo. 2. Zagotować bulion, po czym wsypać do niego groszek. Gotować ok 15 min. 3. Ubić śmietanę na sztywno i schować do lodówki. 4. Natkę umyć, osuszyć, odkroić gałązki, posiekać listki. 5. Gałązki wrzucić do zupy i zblendować ją na krem. 6. Jajka obrać, przekroić na pół. Wydłubać łyżeczka żółtka. Białka pokroić w kostkę. 7. Białka, natkę oraz połowę śmietanki dodać do zupy. Przecisnąć żółtka przez praskę i dodać do zupy. Wymieszać. Smacznego! :)