Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie zupa - krem ze świeżych pomidorów jest zdecydowanie za kwaśna. Robiłam ją kilka razy ale dodawałam sporo cukru. Dzisiaj postanowiłam zamienić cukier na miód i zupa nareszcie wszystkim smakowała.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10493
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4478
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424147
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10493
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4478
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424147
Składniki
Do garnka z grubym dnem wlać 1 szklankę wody i oliwę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać pokrojone w cząstki żółte pomidory i kilka gałązek bazylii. Dusić aż pomidory się rozpadną. Usunąć bazylię a pomidory zmiksować a następnie przetrzeć przez sito. Przelać do innego garnka. Dolać tyle bulionu lub rosołu by zupa miała konsystencję kwaśnej śmietany. Pod koniec gotowania dodać 3 małe serki topione o smaku śmietankowym tzw. "trójkąciki". Zamiast serka można dodać śmietanę ale serek nada zupie kremowej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem, roztartym ząbkiem czosnku oraz płynnym miodem, by przełamać kwasowość zupy. Przed podaniem- posypać startym, żółtym serem. Udekorować listkami bazylii.