Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wg mnie zupa - krem ze świeżych pomidorów jest zdecydowanie za kwaśna. Robiłam ją kilka razy ale dodawałam sporo cukru. Dzisiaj postanowiłam zamienić cukier na miód i zupa nareszcie wszystkim smakowała.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Do garnka z grubym dnem wlać 1 szklankę wody i oliwę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dodać pokrojone w cząstki żółte pomidory i kilka gałązek bazylii. Dusić aż pomidory się rozpadną. Usunąć bazylię a pomidory zmiksować a następnie przetrzeć przez sito. Przelać do innego garnka. Dolać tyle bulionu lub rosołu by zupa miała konsystencję kwaśnej śmietany. Pod koniec gotowania dodać 3 małe serki topione o smaku śmietankowym tzw. "trójkąciki". Zamiast serka można dodać śmietanę ale serek nada zupie kremowej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem, roztartym ząbkiem czosnku oraz płynnym miodem, by przełamać kwasowość zupy. Przed podaniem- posypać startym, żółtym serem. Udekorować listkami bazylii.