Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i aromatyczna zupa z przystępnych składników.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 957
Składniki
Na maśle podsmażyć cebulę pokrojona w kostkę i przeciśnięty czosnek. Dodać obrane krewetki i dusic chwilę pod przykryciem. W garnku zagotować bulion warzywny ok. 1-1,5 l, dodac do tego pokrojone paluszki surimi. pogotować chwilę, następnie dodać wszystko z patelni oprócz krewetek. Zagotować i zmiksować. Dodać krewetki, koncentrat pomidorowy, mleko kokosowe i przyprawy w ilościach wg. uznania.
Smacznego