Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pyszny przepis na zupę z lat mego dzieciństwa zapraszam na blog gdzie już czeka na was wszystko szczegółowo opisane
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać porcje rosołowe, marchew i zagotować następnie na wolnym ogniu gotując dodać liście pora pokrojone, przyprawę uniwersalną i gotować do pół miękkości mięsa
Jak już mięso na porcjach jest prawię miękkie wtedy dodać ziemniaki oraz kaszę i nadal gotować na wolnym ogniu do ich miękkości jeśli będzie trzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie wtedy wsypać czosnek niedźwiedzi gotując z nim przez 5 minut na wolnym ogniu, po tym czasie dodać natkę pietruszki i także gotować 5 minut. Zdjąć z ognia i odstawić aby zupa nabrała smaku
Zupę obowiązkowo jak to u nas podałam z nasoloną cebulą, jeżeli ktoś lubi cebulę to polecam spróbować takiego połączenia