Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa mango curry

Zupa mango curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50059

Dodano:

Odsłon: 105

Nie lada gratka dla fanów kuchni orientalnej. Owocowe połączenie bulionu drobiowego z niesamowitym aromatem mleka kokosowego.

Składniki

  • 1 duże mango (tzw. premium)
  • 1,2 litra bulionu drobiowego
  • 23 g przyprawy thai curry
  • 165 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki listków tymianku
  • 200 g makaronu udon
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa mango curry

Przygotowanie

  1. Mango obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w bulionie do jego miękkości. Miksujemy na gładko, dodajemy przyprawę, mleko kokosowe, zagotowujemy.

    Podajemy z makaronem udon i świeżymi listkami tymianku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń