Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to niskokaloryczny i bogaty w witaminy A, C, B, i K obiad. Pektyny zawarte w marchwi działają łagodząco na błonę śluzową jelit.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1619
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1864
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1619
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1561
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2151
Składniki
Opłukać mięso drobiowe i włożyć do rondla do zimnej wody ok 1 i ½ litra wody. Gdy zacznie się gotować zebrać szumy i gotować na małym ogniu dalej. Gdy wywar jest już klarowny osolić i dodać włoszczyznę i pokrojoną w plastry marchewkę. Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa i marchwi. Wyjąć mięso i oddzielić od kości, olać zupę do innego rondelka, a pozostałe warzywa poszturać szturakiem. Ponownie zalać zupą, włożyć mięso i pokrojone drobno ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków.