Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-09-2016
Rozgrzewająca, sycąca zupa krem z marchewki z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru oraz chilli.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4824
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34384
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2064
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4824
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34384
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2064
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Składniki
Marchewkę obrać, odciąć końce i poprzekrawać na pół. Do brytfanki dodać marchew, czosnek w łupince, cebule, imbir i zapiekać w piekarniku ok 40 min w temperaturze 175 stopni.
W dużym garnku roztopić masło i dodać upieczone obrane i pokrojone warzywa i przez 5 min jeszcze przesmażać. Następnie zalać je wcześniej przygotowanym bulionem. Po zagotowaniu zblendować składniki do uzyskania jednolitej masy. Gdyby zupa była dla nas za gęsta można dodać więcej bulionu lub przegotowanej wody.
Na końcu dodać mleko kokosowe, doprawić solą, pieprzem oraz chilli jeśli chcemy mieć ostrzejszą wersję zupy. Podawać z prażonymi migdałami albo orzeszkami niesolonymi ziemnymi. SMACZNEGO !!! :)