Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-09-2016
Rozgrzewająca, sycąca zupa krem z marchewki z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru oraz chilli.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 184
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 81
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 184
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 81
Składniki
Marchewkę obrać, odciąć końce i poprzekrawać na pół. Do brytfanki dodać marchew, czosnek w łupince, cebule, imbir i zapiekać w piekarniku ok 40 min w temperaturze 175 stopni.
W dużym garnku roztopić masło i dodać upieczone obrane i pokrojone warzywa i przez 5 min jeszcze przesmażać. Następnie zalać je wcześniej przygotowanym bulionem. Po zagotowaniu zblendować składniki do uzyskania jednolitej masy. Gdyby zupa była dla nas za gęsta można dodać więcej bulionu lub przegotowanej wody.
Na końcu dodać mleko kokosowe, doprawić solą, pieprzem oraz chilli jeśli chcemy mieć ostrzejszą wersję zupy. Podawać z prażonymi migdałami albo orzeszkami niesolonymi ziemnymi. SMACZNEGO !!! :)