Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uczta w kolorze pomarańczowym:) Karotenowo- cytrusowa propozycja zupy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2503
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3654
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4576
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13141
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2503
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3654
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4576
Składniki
Marchewki i cebule oczyścić, pokroić, zeszklić na maśle, zalać wywarem i gotować do miękkości marchewki.
Po tym czasie warzywa zmiksować.
Z jednej pomarańczy zdjąć skórkę, pokroić w julianne i sparzyć we wrzątku.
Z obranej pomarańczy skroić białą błonkę i wyciąć małym nożykiem miąższ.
Z reszty pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zupy razem ze sparzona skorka, zagotować i doprawić.
Podawać udekorowana wykrojonymi pomarańczami.