Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uczta w kolorze pomarańczowym:) Karotenowo- cytrusowa propozycja zupy.
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 82
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 174
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 111
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 204
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 82
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 174
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 111
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 204
Składniki
Marchewki i cebule oczyścić, pokroić, zeszklić na maśle, zalać wywarem i gotować do miękkości marchewki.
Po tym czasie warzywa zmiksować.
Z jednej pomarańczy zdjąć skórkę, pokroić w julianne i sparzyć we wrzątku.
Z obranej pomarańczy skroić białą błonkę i wyciąć małym nożykiem miąższ.
Z reszty pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zupy razem ze sparzona skorka, zagotować i doprawić.
Podawać udekorowana wykrojonymi pomarańczami.