Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uczta w kolorze pomarańczowym:) Karotenowo- cytrusowa propozycja zupy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1482
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 249
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 123
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1482
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 249
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 123
Składniki
Marchewki i cebule oczyścić, pokroić, zeszklić na maśle, zalać wywarem i gotować do miękkości marchewki.
Po tym czasie warzywa zmiksować.
Z jednej pomarańczy zdjąć skórkę, pokroić w julianne i sparzyć we wrzątku.
Z obranej pomarańczy skroić białą błonkę i wyciąć małym nożykiem miąższ.
Z reszty pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zupy razem ze sparzona skorka, zagotować i doprawić.
Podawać udekorowana wykrojonymi pomarańczami.