Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uczta w kolorze pomarańczowym:) Karotenowo- cytrusowa propozycja zupy.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2426
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4405
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 276
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 372
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2426
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4405
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 97
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 276
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 372
Składniki
Marchewki i cebule oczyścić, pokroić, zeszklić na maśle, zalać wywarem i gotować do miękkości marchewki.
Po tym czasie warzywa zmiksować.
Z jednej pomarańczy zdjąć skórkę, pokroić w julianne i sparzyć we wrzątku.
Z obranej pomarańczy skroić białą błonkę i wyciąć małym nożykiem miąższ.
Z reszty pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zupy razem ze sparzona skorka, zagotować i doprawić.
Podawać udekorowana wykrojonymi pomarańczami.