Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kolorowa, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Świetnie smakuje także na drugi dzień, kiedy składniki i przyprawy dokładnie się przegryzą. Można serwować ją solo, z plackami tortilli lub po prostu z pajdą świeżego chleba.
Karp pieczony to doskonała alternatywa dla tradycyjnego długiego smażenia. Wy...
Odsłon: 4004
Sałatka z pieczonym łososiem to smaczny, kolorowy, a przede wszystkim pełnowa...
Odsłon: 86
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 86
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 6654
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1125
Karp pieczony to doskonała alternatywa dla tradycyjnego długiego smażenia. Wy...
Odsłon: 4004
Sałatka z pieczonym łososiem to smaczny, kolorowy, a przede wszystkim pełnowa...
Odsłon: 86
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 86
Zaserwuj to ciasto francuskie z wędzonym łososiem, gdy potrzebujesz efektowne...
Odsłon: 6654
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1125
Składniki
W garnku, na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać szczyptę soli i cukru. Smażyć do lekkiego zeszklenia. Dodać mięso mielone oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Podsmażyć. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać passatę pomidorową, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok. 10 minut. Dodać odsączone i przepłukane warzywa z puszki. Zupę przyprawić ziołami, solą, pieprzem, cukrem oraz papryką. Podawać gorącą, posypaną natką pietruszki i startym na grubych oczkach serem cheddar z grillowaną tortillą, chlebem lub solo.