Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kolorowa, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Świetnie smakuje także na drugi dzień, kiedy składniki i przyprawy dokładnie się przegryzą. Można serwować ją solo, z plackami tortilli lub po prostu z pajdą świeżego chleba.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 976
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 453
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 976
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2706
Składniki
W garnku, na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać szczyptę soli i cukru. Smażyć do lekkiego zeszklenia. Dodać mięso mielone oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Podsmażyć. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać passatę pomidorową, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok. 10 minut. Dodać odsączone i przepłukane warzywa z puszki. Zupę przyprawić ziołami, solą, pieprzem, cukrem oraz papryką. Podawać gorącą, posypaną natką pietruszki i startym na grubych oczkach serem cheddar z grillowaną tortillą, chlebem lub solo.