Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, kolorowa, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Świetnie smakuje także na drugi dzień, kiedy składniki i przyprawy dokładnie się przegryzą. Można serwować ją solo, z plackami tortilli lub po prostu z pajdą świeżego chleba.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3443
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 100
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3443
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 100
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
W garnku, na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać szczyptę soli i cukru. Smażyć do lekkiego zeszklenia. Dodać mięso mielone oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Podsmażyć. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Dodać passatę pomidorową, koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok. 10 minut. Dodać odsączone i przepłukane warzywa z puszki. Zupę przyprawić ziołami, solą, pieprzem, cukrem oraz papryką. Podawać gorącą, posypaną natką pietruszki i startym na grubych oczkach serem cheddar z grillowaną tortillą, chlebem lub solo.