Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia, obieraczka do warzyw, tarka
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10008
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9043
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6403
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10008
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9043
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6403
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mielone mięso i dusić, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Jeszcze dusić i mieszać wszystko razem przez kilka minut. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej wody. Gotować 15 min. Dodać wypłukany ryż i pomidory z puszki. Gotować na wolnym ogniu kolejne 15 mni. Mieszać od czasu do czasu, żeby ryż nie przykleił się do dna. Dodać pokrojoną w grubsze kawałki kapustę. Jeszcze 10 min gotować. Na koniec dodać sok z cytryny, cukier, pieprz czarny młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dodać jeszcze pokrojony drobno koperek. Troszkę koperku zostawić, żeby oprószyć jeszcze zupę na talerzu.
Zupa gotowa, można zajadać.
Smacznego.
*
Młoda kapusta jest bardzo delikatna dlatego radzę nie szatkować kapusty, a pokroić w większe kawałki. Najpierw na plastry i następnie na kwadraty. Będzie ładnie widoczna w zupie.