Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia, obieraczka do warzyw, tarka
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 162
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 641
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 524
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 162
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 641
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 524
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mielone mięso i dusić, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Jeszcze dusić i mieszać wszystko razem przez kilka minut. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej wody. Gotować 15 min. Dodać wypłukany ryż i pomidory z puszki. Gotować na wolnym ogniu kolejne 15 mni. Mieszać od czasu do czasu, żeby ryż nie przykleił się do dna. Dodać pokrojoną w grubsze kawałki kapustę. Jeszcze 10 min gotować. Na koniec dodać sok z cytryny, cukier, pieprz czarny młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dodać jeszcze pokrojony drobno koperek. Troszkę koperku zostawić, żeby oprószyć jeszcze zupę na talerzu.
Zupa gotowa, można zajadać.
Smacznego.
*
Młoda kapusta jest bardzo delikatna dlatego radzę nie szatkować kapusty, a pokroić w większe kawałki. Najpierw na plastry i następnie na kwadraty. Będzie ładnie widoczna w zupie.