Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Garnek, łyżka, nóż, deska do krojenia, obieraczka do warzyw, tarka
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2379
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1514
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2379
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1514
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mielone mięso i dusić, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszkę i selera. Jeszcze dusić i mieszać wszystko razem przez kilka minut. Dodać 1,5 - 2 litry przegotowanej wody. Gotować 15 min. Dodać wypłukany ryż i pomidory z puszki. Gotować na wolnym ogniu kolejne 15 mni. Mieszać od czasu do czasu, żeby ryż nie przykleił się do dna. Dodać pokrojoną w grubsze kawałki kapustę. Jeszcze 10 min gotować. Na koniec dodać sok z cytryny, cukier, pieprz czarny młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dodać jeszcze pokrojony drobno koperek. Troszkę koperku zostawić, żeby oprószyć jeszcze zupę na talerzu.
Zupa gotowa, można zajadać.
Smacznego.
*
Młoda kapusta jest bardzo delikatna dlatego radzę nie szatkować kapusty, a pokroić w większe kawałki. Najpierw na plastry i następnie na kwadraty. Będzie ładnie widoczna w zupie.