Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeniu pieczarek na suchej patelni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4974
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4974
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Oczyszczone pieczarki, kroję w plastry. Obsmażam na suchej patelni, aż odparuje sok, a pieczarki mocno się przyrumienią. Pieczarki lekko skrapiam sokiem cytrynowym. Obrane ziemniaki kroję w kostkę, a marchew w plasterki. Do garnka wlewam bulion, wkładam warzywa i pieczarki. Gotuję do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiam do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Zupę podaję posypaną natką pietruszki.