Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Rozgrzewająca, sycąca zupa.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do garnka włożyć żeberka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania i dodać listki laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny w ziarnach. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min.
Dodać marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kapustę pokrojoną w większe kawałki, w kwadraty. Gotować ok 20 min.
Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany, kminek oraz sól do smaku. Na koniec dodać posiekany koperek.
Wyjąć z zupy żeberka i pokroić na kawałki.
Na patelni usmażyć skwarki z boczku. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Usmażyć na złoty kolor.
Zupę podawać gorącą z kawałkiem mięsa oraz okraszoną skwarkami z cebulką.
Smacznego.