Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Rozgrzewająca, sycąca zupa.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8744
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5099
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328175
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8744
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7455
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5099
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328175
Składniki
Do garnka włożyć żeberka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania i dodać listki laurowe, ziele angielskie i pieprz czarny w ziarnach. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min.
Dodać marchewki, pietruszkę, selera, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kapustę pokrojoną w większe kawałki, w kwadraty. Gotować ok 20 min.
Dodać pieprz ziołowy, pieprz młotkowany, kminek oraz sól do smaku. Na koniec dodać posiekany koperek.
Wyjąć z zupy żeberka i pokroić na kawałki.
Na patelni usmażyć skwarki z boczku. Dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Usmażyć na złoty kolor.
Zupę podawać gorącą z kawałkiem mięsa oraz okraszoną skwarkami z cebulką.
Smacznego.