Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ugotowania zupy ogórkowej użyłam wieprzowych żeberek, prawidłowo zupę ogórkową gotuje się na nerce wieprzowej z dodatkiem ryżu. Ja gotowałam po swojemu. :)
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 256
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19072
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 256
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19072
Składniki
W 2,5 litrach wody gotujemy wywar z żeberek, gdy żeberka będą miękkie, wyjmujemy je a do wywaru wkładamy ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości. Żeberka obieramy z mięsa, kroimy mięso na drobno i dodajemy do gotującego się wywaru z ziemniakami i marchwią. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone z wodą z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dokładamy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je razem z gotowaną z nimi wodą do garnka z zupą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około 5 minut gotujemy) żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły.
Smacznego :)