Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ugotowania zupy ogórkowej użyłam wieprzowych żeberek, prawidłowo zupę ogórkową gotuje się na nerce wieprzowej z dodatkiem ryżu. Ja gotowałam po swojemu. :)
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
W 2,5 litrach wody gotujemy wywar z żeberek, gdy żeberka będą miękkie, wyjmujemy je a do wywaru wkładamy ziemniaki i marchew pokrojone w kostkę i gotujemy do miękkości. Żeberka obieramy z mięsa, kroimy mięso na drobno i dodajemy do gotującego się wywaru z ziemniakami i marchwią. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone z wodą z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dokładamy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je razem z gotowaną z nimi wodą do garnka z zupą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę (około 5 minut gotujemy) żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły.
Smacznego :)