Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który będzie podstawą udanej ogórkowej. Lekko zabielona śmietaną - to idealna propozycja na pierwsze danie obiadowe. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić zupę ogórkową - przepis jest naprawdę prosty!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7748
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7748
Składniki
W garnku umieścić mięso, pokrojoną w talarki marchewkę, liści laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i gotować do miękkości mięsa.
Dodać starte na grubych oczkach tarki ogórki kiszone i dolać 150 ml wody z kiszenia ogórków, całość gotować 10-15 minut.
Kilka łyżek gorącej zupy rozmieszać ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Podawać z ryżem, makaronem lub grzankami.