Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który będzie podstawą udanej ogórkowej. Lekko zabielona śmietaną - to idealna propozycja na pierwsze danie obiadowe. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić zupę ogórkową - przepis jest naprawdę prosty!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
W garnku umieścić mięso, pokrojoną w talarki marchewkę, liści laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i gotować do miękkości mięsa.
Dodać starte na grubych oczkach tarki ogórki kiszone i dolać 150 ml wody z kiszenia ogórków, całość gotować 10-15 minut.
Kilka łyżek gorącej zupy rozmieszać ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Podawać z ryżem, makaronem lub grzankami.