Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie stwierdzić mogę, że ogórkowa jest moją drugą, zaraz po pomidorowej, ulubioną zupą. Wersja na żeberkach jest best ever! Oczywiście mięsiwo zostanie wykorzystane do kolejnego dania, które zapodam jutro. Zupkę polecam Arek Gie
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4153
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11376
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5489
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13545
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5324
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4153
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11376
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5489
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13545
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5324
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra). Dodajemy liście, ziele, pieprz ziarnisty i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy bez przykrycia przez 1-1,5. Mięso wyjmujemy (przyda się do kolejnego dania), usuwamy szumowiny. Warzywa obieramy, marchew dodatkowo ścieramy na tarce do jarzyn, ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do mięsnego wywaru, gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki oraz rozgniecione ząbki czosnku. Gotujemy jeszcze 30 minut. Śmietanę łączymy z mąka i odrobiną wywaru z zupy. Wlewamy do całości, rozprowadzamy w zupie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Gdyby zupa była mało wyrazista dolewamy odrobinę kwasu z ogórków. Podajemy z posiekanym koperkiem.