Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem posiekaną cebulę i czosnek ,zeszkliłem. Dodałem mięso mielone ,oprószyłem solą ,pieprzem ,papryką i kminkiem ,smażyłem do momentu ,kiedy mięso stało się sypkie. Zalałem gorącym bulionem ,dodałem listek laurowy i ziele ,zagotowałem. Do wrzącego bulionu dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pocięte w słupki marchewki i seler. Kiedy warzywa zrobiły się prawie miękkie ,dodałem starte na grubych oczkach ogórki i dolałem sok do nich ,wymieszałem i gotowałem 20 min. Do śmietan dodałem trochę gorącej zupy ,rozrobiłem i wlałem do całości. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką i koperkiem.