Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 776
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2062
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 776
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1025
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2062
Składniki
W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem posiekaną cebulę i czosnek ,zeszkliłem. Dodałem mięso mielone ,oprószyłem solą ,pieprzem ,papryką i kminkiem ,smażyłem do momentu ,kiedy mięso stało się sypkie. Zalałem gorącym bulionem ,dodałem listek laurowy i ziele ,zagotowałem. Do wrzącego bulionu dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pocięte w słupki marchewki i seler. Kiedy warzywa zrobiły się prawie miękkie ,dodałem starte na grubych oczkach ogórki i dolałem sok do nich ,wymieszałem i gotowałem 20 min. Do śmietan dodałem trochę gorącej zupy ,rozrobiłem i wlałem do całości. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką i koperkiem.