Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4432
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1400
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 371
Składniki
W garnku rozgrzałem masło ,wrzuciłem posiekaną cebulę i czosnek ,zeszkliłem. Dodałem mięso mielone ,oprószyłem solą ,pieprzem ,papryką i kminkiem ,smażyłem do momentu ,kiedy mięso stało się sypkie. Zalałem gorącym bulionem ,dodałem listek laurowy i ziele ,zagotowałem. Do wrzącego bulionu dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i pocięte w słupki marchewki i seler. Kiedy warzywa zrobiły się prawie miękkie ,dodałem starte na grubych oczkach ogórki i dolałem sok do nich ,wymieszałem i gotowałem 20 min. Do śmietan dodałem trochę gorącej zupy ,rozrobiłem i wlałem do całości. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką i koperkiem.