Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę ogórkową ? mam dla was dziś pyszną propozycję tej właśnie zupy a po więcej inspiracji zapraszam do odwiedzenia mojego bloga
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 715
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1043
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 226
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2762
Składniki
Do garnka wlać litr i 800 mililitrów wody dodać kości na zupę oraz umyte i pokrojone dowolnie warzywa, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach następnie po ugotowaniu wyjąć kości i dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz wsypać ryż gotować do ich miękkości
Jak już ziemniaki z ryżem są miękkie dodać ogórki, chwile pogotować a następnie dodać pokrojoną natkę pietruszki i gotować na wolnym ogniu doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną
Gdy zupa się gotuje przygotować serek topiony ze śmietaną i cukrem dodać do salaterki i wlać gorący wywar całość rozmieszać do czasu aż nie będzie grudek
Przygotowaną śmietaną z serkiem zalać gotującą się zupę i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby nic się nie zważyło