Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć do lata jeszcze daleko, dzisiaj ta pora roku gości na naszych talerzach w postaci zupy owocowej z wiśni, słodkiej kremówki z dodatkiem farfalli i prażonych płatków migdałów. Idealna w każdej temperaturze podania, o głębokim wiśniowym kolorze, który pięknie kontrastuje z kremowymi kokardkami i złocistymi płatkami migdałów. Coś dla ciała i dla duszy,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 526
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3590
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4633
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30576
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 526
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3590
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4633
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30576
Składniki
Do garnka wrzucić wiśnie, dodać cukier waniliowy, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Posłodzić - około 9 - 11 łyżek (lub więcej, jeśli lubicie bardzo słodką) i dodać sok z limonki. Zdjąć z ognia i po kilku minutach wlać śmietankę, wymieszać dokładnie i zagotować. W czasie, gdy gotuje się zupa, w osolonej jedną łyżką soli wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, wystudzić. Zupę podawać na ciepło lub schłodzoną z makaronem posypaną płatkami migdałów.