Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć do lata jeszcze daleko, dzisiaj ta pora roku gości na naszych talerzach w postaci zupy owocowej z wiśni, słodkiej kremówki z dodatkiem farfalli i prażonych płatków migdałów. Idealna w każdej temperaturze podania, o głębokim wiśniowym kolorze, który pięknie kontrastuje z kremowymi kokardkami i złocistymi płatkami migdałów. Coś dla ciała i dla duszy,
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1905
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 781
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 727
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1905
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 781
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 727
Składniki
Do garnka wrzucić wiśnie, dodać cukier waniliowy, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Posłodzić - około 9 - 11 łyżek (lub więcej, jeśli lubicie bardzo słodką) i dodać sok z limonki. Zdjąć z ognia i po kilku minutach wlać śmietankę, wymieszać dokładnie i zagotować. W czasie, gdy gotuje się zupa, w osolonej jedną łyżką soli wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów, wystudzić. Zupę podawać na ciepło lub schłodzoną z makaronem posypaną płatkami migdałów.