Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pho bo to słynne, wietnamskie danie na bazie bulionu wołowego i dużej ilości kości. Jest bardzo treściwa – zawiera dużą ilość makaronu i polędwicy wołowej, dzięki czemu może stanowić samodzielne danie obiadowe. To niezwykle aromatyczna zupa, pełna orientalnych przypraw. Mocno wyczuwalny jest imbir i kardamon, a sos rybny dodaje bardzo charakterystyczną nutę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1534
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1192
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1534
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1192
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i przekrój na pół. Imbir obierz i pokrój w plasterki. Połóż je na blaszce, na papierze do pieczenia. Opiecz je w temperaturze 170 st. Celsjusza przez ok. 15 minut.
Kości oczyść i osusz. Opiecz je w temperaturze 200 st. Celsjusza przez ok. 15 minut. Wszystkie zioła włóż na patelnię i krótko upraż, bez dodatku tłuszczu.
Zioła, kości i warzywa włóż do bardzo dużego garnka. Zalej je bulionem wołowym. Dodaj cukier i sos rybny. Gotuj na bardzo małym ogniu przez ok. 8 godzin. Następnie zupę pho bo ostudź, zdejmij nadmiar tłuszczu z wierzchu i gotuj przez kolejne 2 godziny.
Zupę odcedź na sitku. Dopraw solą do smaku. Polędwicę wołową bardzo cienko pokrój – na grubość carpaccio.
W misce ułóż makaron ryżowy i surowe plastry polędwicy. Zalej wrzącym bulionem. Udekoruj ćwiartką limonki, kilkoma kawałkami papryczki chili i liśćmi mięty i bazylii. Spożywać po 3-4 minutach, kiedy makaron napęcznieje.