Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję tu bardzo prosty i smaczny przepis na zupę pieczarkowa z makaronem. Pieczarkowa to jedna z moich ulubionych zup. Spróbujcie, czy i wam mój sposób smakuje.
Garnek, nóż, patelnia, deska do krojenia
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 561
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 75
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 561
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 75
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Składniki
Zacząć gotowanie od wstawienia garnka z wodą na małym palniku. Wrzucić na wodę liść laurowy i ziele angielskie.
W tym czasie obrać cebulę i czosnek, pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na rozgrzany olej na patelni.
W tym czasie obierać pieczarki ze skórki (jeśli to robimy), po czym wrzucić na olej, gdy cebula i czosnek zaczną się rumienić
Smażyć pieczarki aż sok z pieczarek wyparuje, co zabiera około 10 minut.
Pieczarki przełożyć do garnka. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plastry i wrzucić do garnka. Pokroić pora i selera naciowego i dodać do reszty.
W tym czasie posiekać zieloną pietruszkę oraz odmierzyć 2 łyżki śmietany do miseczki lub talerza.
Nabrać trochę wrzątku i połączyć ze śmietaną,aby się nie zwarzyla przy dodawaniu pod koniec gotowania.
Do zupy wkroić kawałek lubczyku zaraz przed dodaniem śmietany
Kiedy warzywa będą ugotowane, połączyć śmietanę z zupą i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, mieloną gałką muszkatołową, a na koniec dać pietruszkę.
Podawać z makaronem nitki lub wstążki. Życzę smacznego.