Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję tu bardzo prosty i smaczny przepis na zupę pieczarkowa z makaronem. Pieczarkowa to jedna z moich ulubionych zup. Spróbujcie, czy i wam mój sposób smakuje.
Garnek, nóż, patelnia, deska do krojenia
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 260
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1324
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 260
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Zacząć gotowanie od wstawienia garnka z wodą na małym palniku. Wrzucić na wodę liść laurowy i ziele angielskie.
W tym czasie obrać cebulę i czosnek, pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić na rozgrzany olej na patelni.
W tym czasie obierać pieczarki ze skórki (jeśli to robimy), po czym wrzucić na olej, gdy cebula i czosnek zaczną się rumienić
Smażyć pieczarki aż sok z pieczarek wyparuje, co zabiera około 10 minut.
Pieczarki przełożyć do garnka. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plastry i wrzucić do garnka. Pokroić pora i selera naciowego i dodać do reszty.
W tym czasie posiekać zieloną pietruszkę oraz odmierzyć 2 łyżki śmietany do miseczki lub talerza.
Nabrać trochę wrzątku i połączyć ze śmietaną,aby się nie zwarzyla przy dodawaniu pod koniec gotowania.
Do zupy wkroić kawałek lubczyku zaraz przed dodaniem śmietany
Kiedy warzywa będą ugotowane, połączyć śmietanę z zupą i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, mieloną gałką muszkatołową, a na koniec dać pietruszkę.
Podawać z makaronem nitki lub wstążki. Życzę smacznego.