Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 66
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5101
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6825
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 66
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5101
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6825
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać masło i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Pieczarki z cebulą przełożyć do garnka. Zalać bulionem tak, aby przykrył składniki zupy, dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę i selera. Doprawić solą i pieprzem, dodać jeden liść laurowy, 2-3 ziarenka ziela angielskiego i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, dodać do niej śmietanę i wymieszać do połączenia. Całość przelać do zupy, zagotować. Do zupy dodać łyżeczkę suszonego koperku. W razie potrzeby doprawić. Ryż ugotować osobno, nałożyć porcję ryżu na talerz, dodać ciepłej zupy i podać.