Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 909
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 909
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać masło i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Pieczarki z cebulą przełożyć do garnka. Zalać bulionem tak, aby przykrył składniki zupy, dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę i selera. Doprawić solą i pieprzem, dodać jeden liść laurowy, 2-3 ziarenka ziela angielskiego i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, dodać do niej śmietanę i wymieszać do połączenia. Całość przelać do zupy, zagotować. Do zupy dodać łyżeczkę suszonego koperku. W razie potrzeby doprawić. Ryż ugotować osobno, nałożyć porcję ryżu na talerz, dodać ciepłej zupy i podać.