Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli ekspresowe danie jednogarnkowe na leniwy weekend...
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5718
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8006
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5505
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5718
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8006
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5505
Składniki
Do sporego garnka wlewamy olej i na jeszcze zimny wrzucamy mięso. Smażymy, aż ładnie się przyrumieni.
Pora kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa i smażymy aż zmięknie.
Teraz dodajemy pieczarki (wraz z zalewą). Jeżeli nie mamy pieczarek w słoiku, możemy wykorzystać świeże (ok. 0,7 kg): wcześniej należy je umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć (do miękkości) na łyżce oleju.
Całość zalewamy 2 litrami gorącej wody, dodajemy topione serki i gotujemy na niewielkim ogniu, aż się rozpuszczą.
Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!