Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowo - porowa

Zupa pieczarkowo - porowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2231

Dodano:

Odsłon: 4206

czyli ekspresowe danie jednogarnkowe na leniwy weekend...

Składniki

  • mięso mielone - 0,5 kg
  • pieczarki w zalewie - 1 słoik (0,8 litra)
  • por - 1 szt.
  • serki topione śmietankowe - 2 szt. (po 100g)
  • olej - 4 łyżki
  • sól, pieprz biały
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowo - porowa

Przygotowanie

  1. Do sporego garnka wlewamy olej i na jeszcze zimny wrzucamy mięso. Smażymy, aż ładnie się przyrumieni.

  2. Pora kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa i smażymy aż zmięknie.

  3. Teraz dodajemy pieczarki (wraz z zalewą).
    Jeżeli nie mamy pieczarek w słoiku, możemy wykorzystać świeże (ok. 0,7 kg): wcześniej należy je umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć (do miękkości) na łyżce oleju.

  4. Całość zalewamy 2 litrami gorącej wody, dodajemy topione serki i gotujemy na niewielkim ogniu, aż się rozpuszczą.

  5. Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń