Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli ekspresowe danie jednogarnkowe na leniwy weekend...
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 291
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5086
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4875
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45026
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 642
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 291
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5086
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4875
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45026
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 642
Składniki
Do sporego garnka wlewamy olej i na jeszcze zimny wrzucamy mięso. Smażymy, aż ładnie się przyrumieni.
Pora kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa i smażymy aż zmięknie.
Teraz dodajemy pieczarki (wraz z zalewą). Jeżeli nie mamy pieczarek w słoiku, możemy wykorzystać świeże (ok. 0,7 kg): wcześniej należy je umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć (do miękkości) na łyżce oleju.
Całość zalewamy 2 litrami gorącej wody, dodajemy topione serki i gotujemy na niewielkim ogniu, aż się rozpuszczą.
Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!