Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywną, aromatyczną i smakowitą zupę pełną pieczarek i warzyw. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się w chłodne i pochmurne dni, w których warto dodać sobie odrobinę energii.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5753
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8935
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8056
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5541
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5753
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8935
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8056
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5541
Składniki
Por kroimy w kostkę, szklimy go na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę oraz pietruszkę i chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki i ponownie dusimy przez chwilę.
Podsmażone warzywa oraz pieczarki dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy je do miękkości. Do bulionu dodajemy też przyprawy: kminek mielony, ostrą paprykę, estragon i lubczyk, a także świeżo posiekany koper i pietruszkę.
Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zestawionej z ognia zupy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z kiełbaskami drobiowymi lub innymi dodatkami. Życzę smacznego!