Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywną, aromatyczną i smakowitą zupę pełną pieczarek i warzyw. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się w chłodne i pochmurne dni, w których warto dodać sobie odrobinę energii.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1302
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1302
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Składniki
Por kroimy w kostkę, szklimy go na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę oraz pietruszkę i chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki i ponownie dusimy przez chwilę.
Podsmażone warzywa oraz pieczarki dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy je do miękkości. Do bulionu dodajemy też przyprawy: kminek mielony, ostrą paprykę, estragon i lubczyk, a także świeżo posiekany koper i pietruszkę.
Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zestawionej z ognia zupy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z kiełbaskami drobiowymi lub innymi dodatkami. Życzę smacznego!