Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacka Pochlapka to postna zupa z mnóstwem cudownych warzyw w środku. Ma lekko słodkawy posmak, a to dzięki kapuście. Przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4931
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4931
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 162
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Kapustę i cebulę drobno poszatkuj. Marchewki, pietruszkę oraz seler obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do garnka wlej 2 lity wody, doprowadź ją do wrzenia. Następnie dodaj warzywa. Całość gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Warzywny wywar gotuj przez kolejne 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodaj przecier pomidorowy oraz sól i pieprz.
Na patelni roztop masło, dodaj mąkę. Przygotuj zasmażkę. Dodaj do niej 2 chochle zupy. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby pozbyć się grudek. Gotową zasmażkę wlej do zupy. Pochlapkę gotuj jeszcze przez około 5 minut.
Gorącą zupę serwuj z kromką świeżego pieczywa.