Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacka Pochlapka to postna zupa z mnóstwem cudownych warzyw w środku. Ma lekko słodkawy posmak, a to dzięki kapuście. Przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47858
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165720
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47858
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165720
Składniki
Kapustę i cebulę drobno poszatkuj. Marchewki, pietruszkę oraz seler obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do garnka wlej 2 lity wody, doprowadź ją do wrzenia. Następnie dodaj warzywa. Całość gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Warzywny wywar gotuj przez kolejne 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodaj przecier pomidorowy oraz sól i pieprz.
Na patelni roztop masło, dodaj mąkę. Przygotuj zasmażkę. Dodaj do niej 2 chochle zupy. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby pozbyć się grudek. Gotową zasmażkę wlej do zupy. Pochlapkę gotuj jeszcze przez około 5 minut.
Gorącą zupę serwuj z kromką świeżego pieczywa.