Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska zupa pełna smaku i koloru! Zwykle dynia jest mało wyrazista a dodatki przenoszą jej smak w inny wymiar.
blender, papier do pieczenia jeśli polenta będzie dodatkiem
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 253
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 60
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3740
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 553
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 253
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 60
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3740
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 553
Składniki
W rondelku złoci się się cebulę, potem posiekany czosnek i dodaje dynię pokrojoną w kostkę lub mus dyniowy. Podsmażoną dynię zalewa się bulionem, gotuje do miękkości około 20 minut, Potem zupę można zmalaksować, podlać mlekiem, doprawić tymiankiem, sokiem z pomarańczy i skórką, chili i solą.
Zupę podaje się z chlebem u siebie podałam z kostkę z polenty. Do ugotowanej polenty dodałam chili, sól i natkę pietruszki- można też dodać ser, masło, itp. Polentę wykłada się na papier do pieczenia i gdy zastygnie, można kroić w kostkę.
Smacznego :)