Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1967
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1786
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1967
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek, do momentu, kiedy puści cudowny aromat. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wrzucamy na tłuszcz i dusimy pod przykryciem przez około 15-20 minut. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Całość przecieramy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, doprawiając do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem dobrej, swojskiej śmietany.