Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16211
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4959
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16211
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4959
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek, do momentu, kiedy puści cudowny aromat. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wrzucamy na tłuszcz i dusimy pod przykryciem przez około 15-20 minut. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Całość przecieramy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, doprawiając do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem dobrej, swojskiej śmietany.