Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek, do momentu, kiedy puści cudowny aromat. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wrzucamy na tłuszcz i dusimy pod przykryciem przez około 15-20 minut. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Całość przecieramy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, doprawiając do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem dobrej, swojskiej śmietany.