Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewn...
Odsłon: 74
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1420
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 8412
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 61
Jeśli lubicie "sponiewieraną" mortadelę w jajku i bułce, to ta wersja na pewn...
Odsłon: 74
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1420
Dzisiaj łazanki . Pyszne łazanki z młodą kapustą, szybko i smacznie;)
Odsłon: 8412
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 61
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek, do momentu, kiedy puści cudowny aromat. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wrzucamy na tłuszcz i dusimy pod przykryciem przez około 15-20 minut. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Całość przecieramy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, doprawiając do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem dobrej, swojskiej śmietany.