Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wcześniej były świeże ogórki, to nie mogło też zabraknąć zupy pomidorowej z tych, szczególnie dla mnie ulubionej odmiany, lima. Cudownie słodkie, soczyste, pachnące...no soki z nich to czysta poezja. Lima to kwintesencja pomidorowości. Tego smaku nic nie przebije. Arek Gie
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1515
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1515
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231913
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5032
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek, do momentu, kiedy puści cudowny aromat. Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wrzucamy na tłuszcz i dusimy pod przykryciem przez około 15-20 minut. Wlewamy wodę, zagotowujemy. Całość przecieramy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, doprawiając do smaku cukrem, solą oraz pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem i kleksem dobrej, swojskiej śmietany.