Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja zupy pomidorowej z ziemniakami i ryżem jest o dużo razy smaczniejsza niż wersja z makaronem. Pomidorowa z ryżem i ziemniakami jest zupą z mojego dzieciństwa,jest naprawdę godna polecenia.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 99
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 98
Składniki
W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy opłukane mięso (żeberka z mostku) i kostkę rosołową. Gotujemy 30 minut, w między czasie zdejmujemy szumowiny.
Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę.
Po 30 minutach gotowania wyjmujemy mięso i oddzielamy od kości, kroimy w kostkę.
Wkładamy do garnka razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy wszystko do miękkości ziemniaków.
W między czasie w miseczce moczymy i płuczemy ryż.
Gdy ziemniaki będą miękkie wkładamy ryż i gotujemy 10 minut aż ryż zrobi się miękki. Dodajemy czosnek, pieprz, bazylię, pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy.
Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, lekko hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Zupę podajemy posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i kopru.
Smacznego :)