Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z polska, troszkę z grecka i włoska. A pomidorowa być musi!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13510
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14904
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13510
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1546
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14904
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6129
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy startą marchew, pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego. Po kilka minutach dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy z warzywami. Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 5 min. Wlewamy passatę pomidorową, roztarty w dłoniach tymianek i starty parmezan. Po chwili dodajemy pokrojone czarne oliwki i całe oliwki kazamata. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i świeżą bazylią.