Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z polska, troszkę z grecka i włoska. A pomidorowa być musi!
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18372
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 819
Rozpływająca się w ustach przekąska.
Odsłon: 242
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 741
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18372
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 819
Rozpływająca się w ustach przekąska.
Odsłon: 242
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy startą marchew, pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego. Po kilka minutach dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy z warzywami. Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 5 min. Wlewamy passatę pomidorową, roztarty w dłoniach tymianek i starty parmezan. Po chwili dodajemy pokrojone czarne oliwki i całe oliwki kazamata. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i świeżą bazylią.