Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę z polska, troszkę z grecka i włoska. A pomidorowa być musi!
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 163
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4224
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 163
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4224
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy startą marchew, pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego. Po kilka minutach dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy z warzywami. Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 5 min. Wlewamy passatę pomidorową, roztarty w dłoniach tymianek i starty parmezan. Po chwili dodajemy pokrojone czarne oliwki i całe oliwki kazamata. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i świeżą bazylią.