Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z passatą / przecierem pomidorowym

Zupa pomidorowa z passatą / przecierem pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 4698

Ach, co to jest za zupa:). Ta z koncentratu ma coś w sobie, ale z passatą jest jeszcze lepsza. Można podać ją z makaronem lub ryżem. Jeśli okaże się za kwaśna trzeba ją dosłodzić, wszystko zależy od passaty jaką użyjemy - ja lubię kwaśne zupy i nigdy nie dosładzam.

Składniki

  • 300g żeberek
  • 1 l passaty pomidorowej
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 duże marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, czosnek granulowany, 3 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 2 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.

  2. Seler naciowy, natkę pietruszki, cebulę i por drobno siekamy. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa. Gotujemy kolejne 40 minut.

  3. Wlewamy passatę Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podajemy z makaronem lub ryżem oraz kleksem śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń