Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa pomidorowa ugotowana z ziemniakami, ryżem i klopsami z mięsa wieprzowego. Wersja zupy pomidorowej z ziemniakami, ryżem i klopsami jest smaczniejsza niż wersja z makaronem.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 16
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 16
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy: sól,pieprz ziołowy i czosnek, wyrabiamy mięso i formujemy klopsy. W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy pastę rosołową, ziemniaki, marchew i ryż. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. Podczas gotowania dodajemy wcześniej zrobione klopsy. Gotujemy wszystko do miękkości klopsów. Gdy ziemniaki, marchew i ryż będą miękkie dodajemy, pieprz, bazylię i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, lekko hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Zupę podajemy z klopsami, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego !!!