Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa pomidorowa ugotowana z ziemniakami, ryżem i klopsami z mięsa wieprzowego. Wersja zupy pomidorowej z ziemniakami, ryżem i klopsami jest smaczniejsza niż wersja z makaronem.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2741
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3210
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2741
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3210
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy: sól,pieprz ziołowy i czosnek, wyrabiamy mięso i formujemy klopsy. W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy pastę rosołową, ziemniaki, marchew i ryż. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. Podczas gotowania dodajemy wcześniej zrobione klopsy. Gotujemy wszystko do miękkości klopsów. Gdy ziemniaki, marchew i ryż będą miękkie dodajemy, pieprz, bazylię i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, lekko hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Zupę podajemy z klopsami, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego !!!