Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2540

Dodano:

Odsłon: 1232

Jest przepyszna ;)

Składniki

  • Składniki w opisie
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Przygotowanie

  1. skrzydełka 6szt.
    marchew 2szt.
    cebula 1szt.
    seler kawałek
    pietruszka korzeń 1szt
    czosnek 3 ząbki
    pieprz kilka ziaren
    liść laurowy 3szt.
    sól lub degusta do smaku
    woda 1,5 l.
    pomidory 3 szt duże
    masło 1 łyżka, 1łyżeczka cukru
    bazylia do dekoracji

  2. Skrzydełka zalewamy w misce na pół godziny gotowaną wodą. Następnie przepłukuję zimną wodą i wkładam do garnka. Zalewam wodą i gotuje. Następnie odszumowuje i dodaje wszystkie warzywa pokrojone i przyprawy. To wszystko gotujemy do miękkości. W tym czasie pomidory trzeba sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pomidory prużymy na maśle z 1 łyżeczką cukru. Następnie przekładamy do bulionu, dodajemy łyżkę koncentratu. Pod koniec gotowania zaprawiamy zaprawką( 1 łyżka mąki + odrobina wody). Zagotowujemy. Gdy zupa przestygnie zabielam śmietaną 18%. Podajemy z dowolnym makaronem ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń