Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym garnku, to ta zupa porowa z mięsem mielonym jest dla ciebie. Danie przygotujesz z prostych składników, a rodzaj mięsa dostosuj do własnych upodobań. Możesz użyć mielonej wołowiny, wieprzowiny lub drobiu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22741
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4837
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45338
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22741
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4837
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45338
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w drobną kostkę, czosnek możesz również przecisnąć przez praskę. Przekrój pory na pół i oczyść je. Wykorzystaj białą część i początek zielonej. Dalsze fragmenty są zbyt twarde, możesz wykorzystać je do sałatki. Drobno pokrój pory.
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj mięso mielone i rozdrobnij je łyżką. Przesmażaj, aż lekko się zrumieni. Po czym dodaj cebulę i przesmażaj kilka minut, aż się zeszkli. Następnie dodaj czosnek i przesmaż (uważaj, aby nie przypalić!). Do garnka wlej bulion i ocet, gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut. Dopiero teraz dodaj pory i gotuj 5-10 minut. Wymieszaj śmietanę z serkiem topionym, zahartuj i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Zupę zagotuj i wyłącz ogień – jest gotowa do podania.