Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym garnku, to ta zupa porowa z mięsem mielonym jest dla ciebie. Danie przygotujesz z prostych składników, a rodzaj mięsa dostosuj do własnych upodobań. Możesz użyć mielonej wołowiny, wieprzowiny lub drobiu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 506
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27064
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 506
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27064
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w drobną kostkę, czosnek możesz również przecisnąć przez praskę. Przekrój pory na pół i oczyść je. Wykorzystaj białą część i początek zielonej. Dalsze fragmenty są zbyt twarde, możesz wykorzystać je do sałatki. Drobno pokrój pory.
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj mięso mielone i rozdrobnij je łyżką. Przesmażaj, aż lekko się zrumieni. Po czym dodaj cebulę i przesmażaj kilka minut, aż się zeszkli. Następnie dodaj czosnek i przesmaż (uważaj, aby nie przypalić!). Do garnka wlej bulion i ocet, gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut. Dopiero teraz dodaj pory i gotuj 5-10 minut. Wymieszaj śmietanę z serkiem topionym, zahartuj i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Zupę zagotuj i wyłącz ogień – jest gotowa do podania.