Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym garnku, to ta zupa porowa z mięsem mielonym jest dla ciebie. Danie przygotujesz z prostych składników, a rodzaj mięsa dostosuj do własnych upodobań. Możesz użyć mielonej wołowiny, wieprzowiny lub drobiu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w drobną kostkę, czosnek możesz również przecisnąć przez praskę. Przekrój pory na pół i oczyść je. Wykorzystaj białą część i początek zielonej. Dalsze fragmenty są zbyt twarde, możesz wykorzystać je do sałatki. Drobno pokrój pory.
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj mięso mielone i rozdrobnij je łyżką. Przesmażaj, aż lekko się zrumieni. Po czym dodaj cebulę i przesmażaj kilka minut, aż się zeszkli. Następnie dodaj czosnek i przesmaż (uważaj, aby nie przypalić!). Do garnka wlej bulion i ocet, gotuj na średnim ogniu przez około 20 minut. Dopiero teraz dodaj pory i gotuj 5-10 minut. Wymieszaj śmietanę z serkiem topionym, zahartuj i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Zupę zagotuj i wyłącz ogień – jest gotowa do podania.