Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę zaczerpnięty z książki ' Kuchnia dwudziestolecia", (prezent od Smakera ). Wielbiciele zup owocowych nie będą zawiedzeni.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1393
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 330
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1393
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 330
Składniki
Rabarbar obrałem, umyłem i drobno pokroiłem. Włożyłem rabarbar do garnka, zalałem 1 ½ litra wody, zagotowałem. Zmniejszyłem ogień i gotowałem, aż rabarbar całkowicie się rozgotował. Przetarłem go przez sitko. Starłem skórkę z połowy cytryny, wsypałem do przetartej zupy, dodałem cukier i cynamon. Podgrzewałem, mieszając, aby cukier się rozpuścił. Mąkę kukurydzianą rozprowadziłem w niewielkiej ilości zimnej wody, dodałem do zupy. W drugim garnku ugotowałem ryż. Nałożyłem ryż na talerz, zalałem zupą.