Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1059
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1059
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2970
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Mięso przekładam do miski, dodaję dwie łyżki mąki pszennej, sól oraz musztardę i dokładnie mieszam. Smażę na rozgrzanym oleju. Mięso po usmażeniu przekładam do garnka.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Dziesięć minut smażę i doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Papryki myję, usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki. ogórki kroję w pół plasterki. Warzywa przekładam do grzybów i jeszcze dziesięć minut smażę, następnie przekładam do garnka z mięsem. Wszystko zalewam bulionem oraz sokiem z ogórków i gotuję.
4. Zupę doprawiam paprykami, solą, dodaję listki laurowe, ziele angielskie oraz przecier pomidorowy. 5. Na koniec zagęszczam zupę mąką rozrobioną ze śmietaną, Pięć minut gotuję.
6. Gotowe, podaję z bułeczkami. 7. Smacznego.