Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa rybna to danie dla osób lubiących niepowtarzalne smaki. Zwykle gotuje się ją z rybich głów, jednak ja wolę przygotować ją z całej ryby, by później cząstki ryby dodać do zupy.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 54
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 284
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 54
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 284
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, dodać opłukane i namoczone grzyby oraz przyprawy. Gotować pod przykryciem 15 minut. Ryby oczyścić, umyć, pokrajać w dzwonka, włożyć do wywaru, posolić i popieprzyć, gotować 20 minut na małym ogniu. Miękką rybę wyjąć, wywar przecedzić i połączyć z winem. Z ryby usunąć ości i rozdrobnić, dodać do wywaru. W razie potrzeby doprawić do smaku. Zupę można podać z groszkiem ptysiowym.