Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna i lekko rozgrzewająca zupa rybna z warzywami i ziemniakami. Aromatyczna idealna na każdą okazję, na co dzień i na święta.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 46
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 54
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 46
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 54
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od przygotowania wywaru. Włoszczyznę (marchew, pietruszkę, seler) kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dodajemy cebule przekrojone na pół, pora i ząbki czosnku. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200℃ na 25 minut.
Do garnka wlewamy wodę dodajemy warzywa z piekarnika, liście laurowe, ziele oraz pieprz. Gotujemy przez 30 minut. Po tym czasie całą włoszczyznę wyciągamy z wywaru. Cebulę i pora kroimy na mniejsze części. Wszystkie warzywa odkładamy ma razie na bok.
Rybę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do wywaru razem z głową i płetawmi. Gotujemy 10 minut. Następnie wycigamy z wywaru i oddzielamy mięso od ości. Teraz do garnka dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pomidory z puszki. Gotujemy 20 minut.
Pęczek kopru i swieże chili siekamy i dokładamy do zupy. Dodajemy włoszczyznę i mięso z ryby. Łyżkę śmietany mieszamy z kilkoma łyżkami gorącego wywaru i dodajemy do garnka. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, papryką, pieprzem oraz solą. Jeszcze chwilę gotujemy. Gotowe… Smacznego