Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, kolorowa i wyśmienita zupa rybna. Prosta w przygotowaniu. Zachwyca smakiem, cieszy wyglądem.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 391
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15073
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1824
Składniki
Ryby oskrobać, oczyścić, dokładnie umyć i wyfiletować, duże kawałki ryby pokroić, mniejsze zostawić. Włoszczyznę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Resztki z ryby włożyć do garnka z 2 litrami zimnej wody, lekko osolić, dodać listek laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego, gotować na wolnym ogniu często szumując aż do zagotowania. Po tym czasie wywar przecedzić, dodać pokrojone warzywa i ziemniaki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać fileciki z ryb, doprowadzić do wrzenia, podawać.