Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z rybą, krewetkami i sporą ilością siekanych warzyw
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457602
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457602
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2236
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 569
Składniki
Cebulę, seler, fenkuł i czosnek drobno posiekać. W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i płatki chili, smażyć do miękkości. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Następnie dodać pomidory i bulion, wsypać do smaku sól i pieprz, dodać szczyptę szafranu, gotować na małym ogniu około 30 minut.
Filet z dorsza pokroić na kawałki i razem z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 3-4 minuty. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.