Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z rybą, krewetkami i sporą ilością siekanych warzyw
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12361
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 842
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12361
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 842
Składniki
Cebulę, seler, fenkuł i czosnek drobno posiekać. W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i płatki chili, smażyć do miękkości. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Następnie dodać pomidory i bulion, wsypać do smaku sól i pieprz, dodać szczyptę szafranu, gotować na małym ogniu około 30 minut.
Filet z dorsza pokroić na kawałki i razem z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 3-4 minuty. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.