Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 1174
Dodano: 11.01.2021
Odsłon: 975
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Cebulę, seler, fenkuł i czosnek drobno posiekać. W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i płatki chili, smażyć do miękkości. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Następnie dodać pomidory i bulion, wsypać do smaku sól i pieprz, dodać szczyptę szafranu, gotować na małym ogniu około 30 minut.
Filet z dorsza pokroić na kawałki i razem z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 3-4 minuty. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

rosynka 2 dni temuZgłoś do usunięcia
Super zupka, taka uwielbiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 4 dni temuZgłoś do usunięcia
Pychota! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 11 styczniaZgłoś do usunięcia
Zdecydowanie ta zupa.Super!
Pozdrawiam serdecznie:-) Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz