Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z rybą, krewetkami i sporą ilością siekanych warzyw
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Cebulę, seler, fenkuł i czosnek drobno posiekać. W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i płatki chili, smażyć do miękkości. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Następnie dodać pomidory i bulion, wsypać do smaku sól i pieprz, dodać szczyptę szafranu, gotować na małym ogniu około 30 minut.
Filet z dorsza pokroić na kawałki i razem z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 3-4 minuty. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.