Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z rybą, krewetkami i sporą ilością siekanych warzyw
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Cebulę, seler, fenkuł i czosnek drobno posiekać. W sporym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i płatki chili, smażyć do miękkości. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Następnie dodać pomidory i bulion, wsypać do smaku sól i pieprz, dodać szczyptę szafranu, gotować na małym ogniu około 30 minut.
Filet z dorsza pokroić na kawałki i razem z krewetkami dodać do zupy, gotować kolejne 3-4 minuty. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.