Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie dlatego, że piątek, ryba pojawiła się. Bardziej z lenistwa, bo do sklepu schodzić nie chciało nam się. Korzystamy z tego, co w lodówce...czyli sprzątanie lodówki.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3133
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 735
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 204
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3133
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 950
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 735
Składniki
Jarzyny obieramy, kroimy w zapałkę. Cukinię kroimy na plasterki, później na zapałkę. Grzyby czyścimy, kroimy na plasterki. Papryki kroimy w paski. Drobno siekamy natkę. Filet z łososia gotujemy razem (1,5 l wody) liściem laurowym i kaffiru przez 10 min. Rybę wyjmujemy, oddzielamy mięso od skóry, rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Do wywaru rybnego wrzucamy warzywa (oprócz papryk), natkę, gotujemy 5 min, wrzucamy ryż i papryki i gotujemy do miękkości ryżu. Wrzucamy łososia, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.