Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wracając ostatnio do domu po zakupach przechodziłam obok znajomego sklepu rybnego i bez namysłu stwierdziłam, że dawno nie jedliśmy ryby. Weszłam, kupiłam i po przyjściu do domu postanowiłam, że będzie zupa! I nie właśnie zupa z warzywami korzeniowymi. Lekka ale sycąca, smaczna i pięknie pachnąca.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 875
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 27
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 64
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 875
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 27
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 64
Składniki
Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Dodajemy starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszki oraz seler.
Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części. Każdy kawałeczek oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na maśle na złoty kolor. Na pozostałym maśle smażymy posiekaną drobno cebulkę.
Gotowe kawałki ryby oraz cebulkę przekładamy do bulionu z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, wrzucamy natkę oraz koperek. Mieszamy i gotujemy około 15 minut by ryba ugotowała się w środku.