Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna z warzywami korzeniowymi

Zupa rybna z warzywami korzeniowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 2808

Wracając ostatnio do domu po zakupach przechodziłam obok znajomego sklepu rybnego i bez namysłu stwierdziłam, że dawno nie jedliśmy ryby. Weszłam, kupiłam i po przyjściu do domu postanowiłam, że będzie zupa! I nie właśnie zupa z warzywami korzeniowymi. Lekka ale sycąca, smaczna i pięknie pachnąca.

Składniki

  • 500g filetów rybnych, ja użyłam miruny
  • 1,5l bulionu warzywnego
  • 2 duże marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 mały lub pół dużego selera
  • duża cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • panierka: mąka pszenna, bułka tarta, jajko
  • sól, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Dodajemy starte na tarce na grubych oczkach marchewki, pietruszki oraz seler.

  2. Rybę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części. Każdy kawałeczek oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy na maśle na złoty kolor. Na pozostałym maśle smażymy posiekaną drobno cebulkę.

  3. Gotowe kawałki ryby oraz cebulkę przekładamy do bulionu z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, wrzucamy natkę oraz koperek. Mieszamy i gotujemy około 15 minut by ryba ugotowała się w środku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń