Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonna ta zupka. Węgorz sam w sobie jest trudną rybką, ale warto było się pomęczyć.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31905
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31905
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Węgorza gotujemy w jednym garnku. Do momentu aż zmięknie mięsko. Wykładamy rybę na talerz i oddzielamy mięsko, dzieląc je na małe kawałki.
Jednocześnie w drugim garnku gotujemy warzywa. Robię tak, ponieważ gotowana ryba wydziela dużo takiego dziwnego osadu, potem trzeba te warzywa oddzielać itd. Wolę to zrobić osobno i bardziej estetycznie to wygląda potem:)
Rosołek, w którym gotowaliśmy węgorza odcedzamy na gęstym sitku. Mieszamy oba rosoły - rybny i warzywny. Do tego gotowego rosołu wrzucamy mięso węgorza. Gotujemy jeszcze wszystko razem i na koniec doprawiamy i zabielamy:)