Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonna ta zupka. Węgorz sam w sobie jest trudną rybką, ale warto było się pomęczyć.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 278
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 398
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 278
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 398
Składniki
Węgorza gotujemy w jednym garnku. Do momentu aż zmięknie mięsko. Wykładamy rybę na talerz i oddzielamy mięsko, dzieląc je na małe kawałki.
Jednocześnie w drugim garnku gotujemy warzywa. Robię tak, ponieważ gotowana ryba wydziela dużo takiego dziwnego osadu, potem trzeba te warzywa oddzielać itd. Wolę to zrobić osobno i bardziej estetycznie to wygląda potem:)
Rosołek, w którym gotowaliśmy węgorza odcedzamy na gęstym sitku. Mieszamy oba rosoły - rybny i warzywny. Do tego gotowego rosołu wrzucamy mięso węgorza. Gotujemy jeszcze wszystko razem i na koniec doprawiamy i zabielamy:)