Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pracochłonna ta zupka. Węgorz sam w sobie jest trudną rybką, ale warto było się pomęczyć.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1384
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1384
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2210
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Składniki
Węgorza gotujemy w jednym garnku. Do momentu aż zmięknie mięsko. Wykładamy rybę na talerz i oddzielamy mięsko, dzieląc je na małe kawałki.
Jednocześnie w drugim garnku gotujemy warzywa. Robię tak, ponieważ gotowana ryba wydziela dużo takiego dziwnego osadu, potem trzeba te warzywa oddzielać itd. Wolę to zrobić osobno i bardziej estetycznie to wygląda potem:)
Rosołek, w którym gotowaliśmy węgorza odcedzamy na gęstym sitku. Mieszamy oba rosoły - rybny i warzywny. Do tego gotowego rosołu wrzucamy mięso węgorza. Gotujemy jeszcze wszystko razem i na koniec doprawiamy i zabielamy:)