Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię robić takie zupy, bo mam danie jednogarnkowe, bez potrzeby robienia drugiego dania. Mięso kurczaka z warzywami w sosie z dodatkiem kurkumy, która ze względu na właściwości nadaje potrawą barwę żółtą oraz intensywny smak.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy 2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki oraz pokrojoną paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem
4. Gdy ziemniaki są już prawie dobre wlewamy wywar, dodajemy mięso oraz pieczarki z papryka 5. Wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy kurkumę
6. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w nie wielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy
7. Smacznego