Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię robić takie zupy, bo mam danie jednogarnkowe, bez potrzeby robienia drugiego dania. Mięso kurczaka z warzywami w sosie z dodatkiem kurkumy, która ze względu na właściwości nadaje potrawą barwę żółtą oraz intensywny smak.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415505
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2591
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415505
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2591
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy 2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki oraz pokrojoną paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem
4. Gdy ziemniaki są już prawie dobre wlewamy wywar, dodajemy mięso oraz pieczarki z papryka 5. Wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy kurkumę
6. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w nie wielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy
7. Smacznego