Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię robić takie zupy, bo mam danie jednogarnkowe, bez potrzeby robienia drugiego dania. Mięso kurczaka z warzywami w sosie z dodatkiem kurkumy, która ze względu na właściwości nadaje potrawą barwę żółtą oraz intensywny smak.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 951
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 29
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 951
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 29
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy 2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki oraz pokrojoną paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem
4. Gdy ziemniaki są już prawie dobre wlewamy wywar, dodajemy mięso oraz pieczarki z papryka 5. Wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy kurkumę
6. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w nie wielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy
7. Smacznego