Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie na smaczną zupę.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 572
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 932
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 657
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113153
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 572
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 932
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 657
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, selera i pora pokroić w drobną kostkę, zalać bulionem i ugotować. Miękkie warzywa zmiksować z bulionem, dodać śmietankę, zagotować i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i uprażyć na patelni. Zupę rozlać do talerzy, posypać orzechami i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.