Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa serowa z klopsikami to fantastyczna propozycja na chłodne dni. Z powodzeniem zastąpi cały, treściwy posiłek. Wbrew pozorom niewiele z nią roboty, a same przygotowania zajmują zaledwie kilkanaście minut.
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 450
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 472
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2011
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35236
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 450
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 472
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2011
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35236
Składniki
Zacznij od przygotowania klopsików. Do mięsa mielonego dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek. Wyrób masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
Uformuj niewielkie klopsy. Usmaż je na rozgrzanej patelni z tłuszczem z dwóch stron. Odłóż na bok. Zetrzyj ser na tarce.
Cebulę posiekać drobno. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Zeszklij cebulę wraz z boczkiem w garnku na odrobinie tłuszczu. Wlej gorący bulion. Zagotuj.
Dodaj ser, podgrzewaj na małej mocy palnika zup i mieszaj od czasu do czasu. Konsystencja zupy powinna zrobić się gładka i jednolita. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, papryką słodką w proszku i czosnkiem granulowanym.
Dodaj pulpety i grzej jeszcze zupę przez 5 minut. Po podaniu udekoruj talerze grzankami.