Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna w smaku zupa, bardzo smakowała gościom
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
1. z porcji rosołowej i warzyw ugotować rosół, przecedzić, 2. mięso wymieszać z jajkiem, 1-2 łyżkami bułki tartej, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, formować malutkie pulpeciki, obtaczać w mące, pulpeciki wrzucać na gotujący rosół, gotować ok 3 min, wyjąć łyżką cedzakową z wywaru, 3. do zupy (po wyjęciu pulpecików) dodać pokrojone w kostkę serki topione, trzymać na małym ogniu aż ser się rozpuści, na koniec dodać tarty parmezan oraz mięsne kuleczki, zagotować, doprawić do smaku, zupę podawać posypaną siekanym drobno szczypiorkiem smacznego