Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i szybka :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8705
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7347
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5031
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328045
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8705
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7347
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5031
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328045
Składniki
Mięso wymieszać dokładnie z jajem, kajzerką, drobno posiekaną cebulą, przyprawami, następnie uformować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego. Mięso wrzucić do gotującego bulionu, dodać liście laurowe, zagotować mieszając delikatnie (można zdjąć szumy jeśli komuś przeszkadzają), trzymać na gazie pod przykryciem przez około 15 minut, potem wrzucić włoszczyznę, zagotować. W tym czasie na maśle lub oleju krótko przesmażyć posiekane w paseczki pory, wrzucić do zupy, gotować około 5 minut. Na koniec wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki serki topione, podgrzewać na małym ogniu do ich całkowitego rozpuszczenia, doprawić finalnie. Podawać z grzaneczkami, makaronem, ziemniakami lub ryżem i siekaną zieleniną. Uwaga: Jeśli podajemy z ziemniakami wrzucamy je pokrojone w kostkę razem z włoszczyzną.