Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i szybka :)
Mięso wymieszać dokładnie z jajem, kajzerką, drobno posiekaną cebulą, przyprawami, następnie uformować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego.
Mięso wrzucić do gotującego bulionu, dodać liście laurowe, zagotować mieszając delikatnie (można zdjąć szumy jeśli komuś przeszkadzają), trzymać na gazie pod przykryciem przez około 15 minut, potem wrzucić włoszczyznę, zagotować.
W tym czasie na maśle lub oleju krótko przesmażyć posiekane w paseczki pory, wrzucić do zupy, gotować około 5 minut.
Na koniec wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki serki topione, podgrzewać na małym ogniu do ich całkowitego rozpuszczenia, doprawić finalnie.
Podawać z grzaneczkami, makaronem, ziemniakami lub ryżem i siekaną zieleniną.
Uwaga: Jeśli podajemy z ziemniakami wrzucamy je pokrojone w kostkę razem z włoszczyzną.
Delikatny smak zupy połączony z pulpecikami z jajek.
Odsłon: 2776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 411
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 953
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 192
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 170
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 411
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 953
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 192
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 170
Składniki
Mięso wymieszać dokładnie z jajem, kajzerką, drobno posiekaną cebulą, przyprawami, następnie uformować kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego. Mięso wrzucić do gotującego bulionu, dodać liście laurowe, zagotować mieszając delikatnie (można zdjąć szumy jeśli komuś przeszkadzają), trzymać na gazie pod przykryciem przez około 15 minut, potem wrzucić włoszczyznę, zagotować. W tym czasie na maśle lub oleju krótko przesmażyć posiekane w paseczki pory, wrzucić do zupy, gotować około 5 minut. Na koniec wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki serki topione, podgrzewać na małym ogniu do ich całkowitego rozpuszczenia, doprawić finalnie. Podawać z grzaneczkami, makaronem, ziemniakami lub ryżem i siekaną zieleniną. Uwaga: Jeśli podajemy z ziemniakami wrzucamy je pokrojone w kostkę razem z włoszczyzną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 47
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 119