Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2855
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2855
Składniki
Czerwona soczewica błyskawicznie się gotuje. W rondelku na oliwie podsmaża się lekko posiekany czosnek, dodaje szczyptę kuminu, rozgniecionej kolendry, szczyptę chili. A teraz bulion lub woda z kostkami i soczewica. Po 20 minutach właściwie będzie gotowa, jeśli ma być kremowa to można ją zmalaksować. Pod koniec podaje się z natką kolendry i na talerzu skrapia sokiem z cytryny. Uwaga na bulion! powinien być już bez warzyw, zagłuszają smak soczewicy. Smacznego :)