Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup!
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17904
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2260
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 272
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17904
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 109
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2260
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 272
Składniki
Czerwona soczewica błyskawicznie się gotuje. W rondelku na oliwie podsmaża się lekko posiekany czosnek, dodaje szczyptę kuminu, rozgniecionej kolendry, szczyptę chili. A teraz bulion lub woda z kostkami i soczewica. Po 20 minutach właściwie będzie gotowa, jeśli ma być kremowa to można ją zmalaksować. Pod koniec podaje się z natką kolendry i na talerzu skrapia sokiem z cytryny. Uwaga na bulion! powinien być już bez warzyw, zagłuszają smak soczewicy. Smacznego :)