Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7573
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2620
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7573
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2620
Składniki
Czerwona soczewica błyskawicznie się gotuje. W rondelku na oliwie podsmaża się lekko posiekany czosnek, dodaje szczyptę kuminu, rozgniecionej kolendry, szczyptę chili. A teraz bulion lub woda z kostkami i soczewica. Po 20 minutach właściwie będzie gotowa, jeśli ma być kremowa to można ją zmalaksować. Pod koniec podaje się z natką kolendry i na talerzu skrapia sokiem z cytryny. Uwaga na bulion! powinien być już bez warzyw, zagłuszają smak soczewicy. Smacznego :)