Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na szybką w ugotowaniu zupkę szczawiową bez mięsa, po przepis zajrzyjcie na blog Kuchnia domowa Agi
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać obrane przekrojone na pół ziemniaki, warzywa, przyprawę oraz olej, ziela i liście laurowe. Całość zagotować a następnie na wolniutkim ogniu gotować do miękkości ziemniaków
Jak ziemniaki są już miękkie przełożyć do niej szczaw i na wolniutkim ogniu gotować do czasu przygotowania śmietany z cukrem i gorącym wywarem z zupy aby ja zahartować
Wlać przygotowaną śmietanę i szybkim ruchem łyżki zamieszać, zagotować cały czas mieszając przez 2 minuty, na koniec dodać pieprz i jeżeli będzie potrzeba doprawić cukrem według smaku