Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe uniesienie smaków <3 Kapusta kiszona z dodatkami <3
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25030
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6121
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 438
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25030
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6121
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 438
Składniki
Kapustę płuczemy, odciskamy i kroimy. W garnku rozpuszczamy masło (3 łyżki), podsmażamy kapustę (kilka minut) i podlewamy rosołem. Dusimy pod przykryciem przez 5 min. Następnie zmniejszamy płomień i gotujemy przez godzinę od czasu, do czasu mieszając. Marchew kroimy w talarki i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Dodajemy koncentrat. Smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy do kapusty, mieszamy. Do całości wsypujemy kaszę, wlewamy pozostały rosół, dodajemy pokrojony boczek, liść laurowy, gotujemy 30 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.